detector.media
25.06.2022 17:38
Неофіційні повідомлення у соцмережах зірвали військову операцію в Сєвєродонецьку – Маляр
Неофіційні повідомлення у соцмережах зірвали військову операцію в Сєвєродонецьку – Маляр
У Міноборони вкотре наголосили на тому, що не можна повідомляти про вихід або захід ЗСУ до певних населених пунктів до появи офіційної інформації від Генштабу.

Неофіційні повідомлення у соцмережах зірвали українську військову операцію щодо Сєвєродонецька. Про це повідомила у фейсбуці заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Публічна демонстрація цивільними особами обізнаності щодо ходу військових операцій та повідомлення про це у соцмережах до офіційних заяв Генштаба почасти зриває військові  операції – як це було вчора і позавчора щодо Сєверодонецька. Коли просто не дали ЗСУ доробити заплановане», – написала вона.

Ганна Маляр вкотре наголосила, що поширення інформації про про вихід або захід ЗСУ до певних населених пунктів завдає шкоди і забирає час, за який можна було реалізувати свої плани в умовах непублічності.

«Приміром, одночасно з виходом з або заходом в місто реалізовуються паралельно декілька задач. І для їх реалізації важливо це робити в умовах інформаційної тиші. Все, про що можна в цей момент говорити, – говорять офіційні джерела: Генштаб і Міноборони (ми завжди скоординовані інформаційно)», – додала вона.

Лише два дні тому Ганна Маляр закликала не писати у соцмережах деталі військових операцій з посиланням на джерела на фронті, а дочекатись офіційної інформації від Генерального штабу.

Зокрема, заступниця міністра оборони розкритикувала деяких колишніх нардепів, які почали поширювати інформацію про зброю, яка застосовується на херсонському напрямку, «про хороші новини з Херсона, про зайняті вулиці в Херсоні тощо». Маляр зауважила, що це шкодить ЗСУ.

Читайте також: 

Раніше Міноборони закликало українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ.

Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, ЗСУ просять медіаспільноту максимально обмежити публікацію персональних даних українських військовослужбовців, зокрема офіцерів, виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ.

Ілюстрація: theukrainians.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY