detector.media
24.06.2022 20:47
У Харківському университеті Каразіна більше не буде кафедр російської мови та літератури
У Харківському университеті Каразіна більше не буде кафедр російської мови та літератури
Замість них у виші зʼявилася кафедра словʼянської філології.

У Харківському національному университеті імені Каразіна більше не буде кафедр російської мови та літератури, про це пише Kharkiv Today.

Як зазначається, 21 червня було оголошено, що «з метою оптимізації навчального процесу» проведено реорганізацію структурних підрозділів філологічного факультету.

Прессекретарка вишу Лілія Змій підтвердила журналістам цю інформацію. Замість кафедр російської мови та літератури в уіверситеті зʼявилася кафедра словʼянської філології. До неї залучені викладачі польської мови та літератури. Реорганізацію затвердили з 1 червня 2022 року.

«В університеті існує спеціалізація "Слов’янські мови". Вона містить освітні програми з російської та польської філології, які викладалися на кафедрі російської мови та кафедрі історії російської літератури. Маючи нагальну потребу привести освітні програми у відповідності до стандартів Міністерства освіти і науки України, філологічний факультет ініціював відповідну реорганізацію наприкінці навчального року.

Це збіглося з внутрішніми переконаннями університетської спільноти та громадянською позицією університету, що цілком зрозуміло у складній ситуації війни. Зауважимо, що вказані кафедри не були ліквідовані. Тепер вони будуть працювати в рамках правової конструкції об’єднання», — пояснили у виші.

Раніше Харківська обласна рада вирішила перейменувати російський театр імені Пушкіна.

Фото: objectiv.tv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY