detector.media
24.06.2022 19:54
За чотири місяці Росія скоїла 413 злочинів проти журналістів та медіа в Україні – ІМІ
За чотири місяці Росія скоїла 413 злочинів проти журналістів та медіа в Україні – ІМІ
З початку широкомасштабного вторгнення рф щонайменше 214 телерадіомовників, онлайн та друкованих медіа припинили повністю або частково свою діяльність через бойові дії та окупацію.

За чотири місяці повномасштабної війни Росія скоїла 413 злочинів проти журналістів та медіа в Україні, про це свідчать дані моніторингу Інституту масової інформації.

Так, станом на 24 червня росіяни вбили загалом 33 журналіста, в тому числі вісім медійників було вбито під час виконання професійних обов'язків. Ще 14 журналістів були поранені і щонайменше 15 – зникли безвісти (журналіст Дмитро Хилюк, який зник на Київщині під час російської окупації, та 14 журналістів з Маріуполя).

Крім того, 25 медійників загинули як учасники бойових дій: протягом четвертого місяця повномасштабної війни загинув тернопільський журналіст та військовослужбовець Віталій Дерех; фотограф, відеограф з Мукачева Роман Жук; воєнний кореспондент, автор та ведучий програми для військових «Рекрут.UA», екскерівник «Армія FM», військовослужбовець Олексій Чубашев.

За чотири місяці ІМІ зафіксував 21 випадок потраплянь журналістів під обстріли. Інциденти сталися як з українськими, так і з іноземними медійниками: Voxpot (Чехія), hromadske, ТСН, AFP (Франція), «Радіо Свобода», Freedom, ТСН, ВВС (Велика Британія), Суспільного, ICTV, «Настоящего времени», TRT World (Туреччина), CNN (США), «Дому», «Заборони», ERR (Естонія), Postimees (Естонія), Welt (Німеччина), Bild (Німеччина).

Поранення за чотири місяці внаслідок російських обстрілів отримали 14 українських та іноземних журналістів.

Також зафіксовано 58 випадків погроз та переслідувань журналістів і медіа з боку окупантів. 

З початку широкомасштабного вторгнення рф щонайменше 214 телерадіомовників, онлайн та друкованих медіа (загальнонаціональних, регіональних та місцевих) припинили повністю або частково свою діяльність через бойові дії та окупацію. 

Інфографіка: ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY