detector.media
13.06.2022 17:01
СБУ викрила мешканку Чернігівщини, яка у соцмережах виправдовувала російську агресію
СБУ викрила мешканку Чернігівщини, яка у соцмережах виправдовувала російську агресію
СБУ: Під час обшуку були вилучені технічні засоби та мобільні телефони із доказами здійснення протиправної діяльності.

У Чернігівській області СБУ викрила мешканку прикордоння, яка у соцмережах виправдовувала збройну агресію Росії проти України. 

За даними досудового слідства, агітаторка створила телеграм-канал, де розміщувала матеріали, в яких виправдовувала збройну агресію РФ проти України та схвалювала окупаційні дії ворога. Також вона поширювала матеріали російської пропаганди щодо ситуації в Україні.

Під час обшуку за місцем проживання фігурантки провадження співробітники СБУ вилучили технічні засоби та мобільні телефони із доказами того, що вона була задіяна у протиправній діяльності.

Зловмисницю затримали та повідомили їй про підозру за ч.3 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Раніше управління СБУ в Житомирській області повідомило про викриття кількох мешканців, яких підозрюють у колабораціонізмі та антиукраїнській пропаганді.   Зокрема, вчителька української мови з Житомира агітувала своїх колег, переконуючи їх, що не треба чинити опір російським окупантам, оскільки ті «прийшли рятувати від бандерівців» і «боротися з нацистами».

13 червня Закарпатська обласна прокуратура повідомила, що уродженця Закарпаття засудили до семи років позбавлення волі за публічні заклики до відокремлення області від України. 

Фото: СБУ/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY