detector.media
10.06.2022 13:15
Проросійському бойовику повідомили про підозру у викраденні журналіста Олега Батуріна
Проросійському бойовику повідомили про підозру у викраденні журналіста Олега Батуріна
Журналіста газети «Новий день» на Херсонщині утримували в заручниках протягом 8 діб.

Проросійському бойовику, раднику глави терористичного угрупування «ДНР», повідомили про підозру у викраденні та побитті журналіста на Херсонщині. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

За даними слідства, підозрюваний керував незаконним збройним формуванням на території Каховського району Херсонської області. У змові з іншим представником окупаційної влади він віддав наказ викрасти журналіста газети «Новий день» Олега Батуріна через його громадянську позицію і професійну діяльність.

12 березня 2022 року бойовики та російські військові, застосовуючи фізичну силу, затримали журналіста і перевезли його в приміщення раніше захопленого райвідділу поліції. Там потерпілого допитували, погрожували розправою, били та незаконно утримували впродовж тижня. Згодом його відпустили. Журналіст отримав тілесні ушкодження різного ступеню.

Підозру фігуранту оголошено за ч.2 ст.28, ч.1 ст.438 КК України (жорстоке поводження з цивільним населенням та інші порушення законів та звичаїв війни, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

Ілюстрація: ОГП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY