detector.media
03.06.2022 22:17
Артем Овдієнко з каналу «24» пояснив, чому запросив Невзорова: він більше не росіянин
Артем Овдієнко з каналу «24» пояснив, чому запросив Невзорова: він більше не росіянин
У соцмережах канал критикують за те, що в ефір притягнули чергового російського ліберала. На думку ведучого, Невзоров уже українець.

Ведучий каналу новин «24» Артем Овдієнко пояснив, чому вирішив провести в прямому ефірі інтерв’ю з російським ліберальним журналістом Олександром Невзоровим. За словами Овдієнка, Невзоров не належить до «хороших росіян», а також фактично вже є українським громадянином — а отже, не росіянином.

Перш ніж включити в ефір Невзорова, Овдієнко оголосив, що канал «уже має право» говорити з російським журналістом, адже сьогодні стало відомо, що йому надали українське громадянство.

я хочу бити їбала pic.twitter.com/3QTNJifyX3

— ????????НАТО (@gra_barka) June 3, 2022

Про отримання громадянства України повідомив сам Невзоров, однак офіційних документів про це на сайті президента немає. «Детектор медіа» звертався по підтвердження цієї інформації до Офісу президента, але ще не отримав відповіді.

«Невзоров з самого початку цієї війни заявляв про те, що винні в ній усі росіяни, без винятку. "Хороші росіяни" винуватять у всьому Путіна, перекладають на нього провину. Мовляв, звичайні росіяни "в цьому не винні". У Невзорова риторика інша – він у всьому винуватить росіян. Відповідно, він не є "хорошим росіянином". Саме тому я з ним і спілкувався», — пояснив відмінність Невзорова від «хороших росіян» Овдієнко. Він також висловив думку, що в наданні журналісту, який з 2014 року критикує російську владу зокрема за агресію проти України, «немає зради».

Нічому людей життя не вчить pic.twitter.com/cEyH78011l

— Serhii Sternenko (@sternenko) June 3, 2022

Тим часом канал «24» критикують за це інтерв’ю в соцмережах. Це вже не перший випадок: 26 травня канал скасував інтерв’ю з російським діячем Максимом Кацом після шквалу критики. Ведучий Олексій Печій пояснив, що мав намір вивести на чисту воду Каца й показати його іншу сторону, аби українці розлюбили «хороших росіян».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY