detector.media
31.05.2022 17:48
«Інтерфакс-Україна» скасував пресконференцію Овсяннікової в Києві через «негативний суспільний резонанс»
«Інтерфакс-Україна» скасував пресконференцію Овсяннікової в Києві через «негативний суспільний резонанс»
Олександр Мартиненко: Наскільки мені відомо, Овсяннікова мала приїхати до Києва особисто.

Генеральний директор «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко повідомив, що агенція скасувала пресконференцію росіянки Марини Овсяннікової через «негативний суспільний резонанс». 

Пресконференція «Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда» мала відбутись в приміщенні агенції 1 червня. Захід був анонсований 31 травня, однак через декілька годин агенція його скасувала. 

В коментарі «Детектору медіа» Мартиненко заявив, що наскільки йому відомо, Овсяннікова мала приїхати до Києва особисто.  

«Захід скасували, тому що, як виявилось, є досить негативний суспільний резонанс щодо цієї події. Наше суспільство та медіаспільнота не хочуть бачити цю людину в Україні і тим більше з нею спілкуватись», – сказав Мартиненко.

Мартиненко додав, що «Інтерфакс-Україна» не був організатором візиту Овсяннікової.

«Чи може вона з’явитись ще десь, я не знаю», – сказав Мартиненко.

На початку березня Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt. 

Українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, однак у виданні відмовились це зробити.

Німецька Weimer Media Group хотіла зробити Овсяннікову лауреаткою «Премії ЗМІ за свободу», проте відмовилась від цього рішення.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв, що Овсяннікову наразі активно використовують в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи реноме «борчині проти російської пропаганди» для просування на західну аудиторію наративу про «необхідність» зняття з Росії санкцій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY