detector.media
26.05.2022 16:18
Апеляційну скаргу на вирок Єсипенку зняли з розгляду, а справу повернули до суду першої інстанції – адвокат
Апеляційну скаргу на вирок Єсипенку зняли з розгляду, а справу повернули до суду першої інстанції – адвокат
Після вирішення цього технічного питання справу можуть розглянути в апеляційному порядку, але на «усунення порушень» у суді першої інстанції може піти кілька місяців.

У підконтрольному Росії так званому «Верховному суді» окупованого Криму вирішили повернути апеляційну скаргу на вирок фрілансеру «Радіо Свобода» Владиславу Єсипенку до «суду» першої інстанції. Про це повідомляє «Крим. Реалії» з посиланням на адвоката Дмитра Дінзе.

«Причина повернення (справи до суду першої інстанції. – ДМ) – нас не ознайомили з протоколом судового засідання. Тому суд зняв із розгляду кримінальну справу та спрямував її до суду першої інстанції для усунення порушень права на захист, щоб нас ознайомили з протоколом», – розповів захисник.

Дінзе додав, що після вирішення цього технічного питання справу можуть розглянути в апеляційному порядку, але на «усунення порушень» у суді першої інстанції може піти кілька місяців.

16 лютого окупаційна влада Криму засудила журналіста «Радіо Свобода» Владислава Єсипенка до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму та штрафу у розмірі 110 тис. руб. (понад 41 тис. грн). Правозахисники вважають це рішення «суду» «черговим ганебним проявом тиску і залякування де-факто владою журналістів та всіх, хто висловлює незгоду з окупацією Криму».

Свій протест проти цього вироку і вимогу звільнити журналіста висловили МЗС Українинизка правозахисних українських організацій«Репортери без кордонів», Держдеп США та президент «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» (RFE/RL) Джеймі Флай, а також Amnesty International.

Єсипенко став лауреатом премії Barbey Freedom to Write Award від PEN America.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY