detector.media
24.05.2022 11:26
СБУ затримала мешканця Львівщини, який виклав у тікток відео з переміщенням українських військових
СБУ затримала мешканця Львівщини, який виклав у тікток відео з переміщенням українських військових
Відео дозволяло ідентифікувати місцевість, а також вид і кількість озброєння.

Служба безпеки України повідомила, що затримала мешканця Львівщини, який виклав у тікток відео про рух української військової техніки.

Як зазначили в СБУ, відео дозволяло ідентифікувати на місцевості переміщення колони військових та встановити вид і кількість озброєння. Наразі це відео вже видалили.

«Тіктокеру» повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань). Йому може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.

Виданню Zaxid.net у пресслужбі СБУ уточнили, що фігурантом справи є 28-річний мешканець Самбірщини.

Нагадаємо, 24 березня Верховна Рада запровадила кримінальну відповідальність за фото- та відеозйомку переміщень військових в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Чому під час війни вкрай важливо дотримуватись правил обережності з розповсюдженням інформації, читайте в роз'ясненні Генштабу української армії. Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність озброєння та військової техніки з прив’язкою до населених пунктів.

Ілюстрація: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY