detector.media
16.05.2022 19:02
Під час Каннського кінофестивалю відбудеться дискусія про кіно як інструмент російської пропаганди і війни
Під час Каннського кінофестивалю відбудеться дискусія про кіно як інструмент російської пропаганди і війни
На Кіноринку під час міжнародного кінофестивалю працюватиме Український павільйон.

Український павільйон у Каннах ініціював дискусію «Відміна російської культури: кіно як інструмент російської пропаганди і війни». Партнером події виступить Американський павільйон, повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

19 травня представники української кіноспільноти на чолі з головою Держкіно Мариною Кудерчук обґрунтують позицію України щодо неприпустимості діяльності країни-агресора на міжнародній культурній арені.

«Російська кіноіндустрія, серед іншого, відіграла не останню роль у дегуманізації українців, заперечуючи наше існування, нашу мову та культуру, зображуючи нас як “нацистів” і ворогів росії», — йдеться у повідомленні Держкіно.

Канський кіноринок триватиме з 17 по 25 травня. «Цьогоріч організація Українського павільйону відбувалася за надзвичайно складних умов, і ми дуже вдячні українській кіноспільноті за єдність, розуміння та кооперацію зусиль, — прокоментувала Марина Кудерчук. — Україна у Каннах продовжить відстоювати свої інтереси на культурному фронті, а українська кіноіндустрія представить свої виробничі та контентні потужності та відкритість до міжнародної співпраці – навіть за умов війни».

Український павільйон представить інтерактивний каталог українських проєктів і сервісів. Продюсерам презентують можливості для співпраці з Україною під час війни в галузях постпродакшену, анімації, VFX, адаптації, сервісів для кіно, що зараз доступні для роботи.

Міжнародній спільноті представлять спеціальний рахунок для пожертв, «створений з метою порятунку української аудіовізуальної індустрії та забезпечення роботою кінематографістів» і запросять взяти участь у благодійному вечорі-аукціоні.

Також Український павільйон проведе дискусію Women In Industry, присвяченій темі гендерного питання в українській та світовій кіноіндустрії.

Нагадаємо, Марина Кудерчук закликала президента міжнародного Каннського кінофестивалю П’єра Лескюра не давати можливість представникам країни-агресора бути присутніми на міжнародній культурній арені. 

Попри заклики Держкіно та українських митців бойкотувати кіно РФ, у програмі Каннського фестивалю оголошено фільм російського режисера, а також російського кіномитця, який вважає себе українським режисером. Це фільм «Дружина Чайковського» Кирила Серебреннікова і стрічка «Природна історія руйнування» Сергія Лозниці.

Український фільм цього року потрапив у конкурсну програму «Особливий погляд»,учасниками якої є стрічки, що мають вплив на кіномистецтво. Це кінокартина «Бачення метелика» («Спас), кінорежисером якої є Максим Наконечний.

Фото надане Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY