detector.media
Інна Сергієнко
Орест Білоскурський
«Детектор медіа»
12.05.2022 18:52
Які з українських телеканалів зараз найкраще дивляться на ютубі
Які з українських телеканалів зараз найкраще дивляться на ютубі
Серед лідерів — «Еспресо», «Україна 24», ICTV і канал «24».

Поки ринок чекає на відновлення вимірювань телевізійної аудиторії, призупинених у кінці березня, ми вирішили поглянути на популярність ютуб-каналів українських телеканалів, які мають інформаційні програми або працюють в інформаційному форматі, і порівняти їх між собою.  Головний показник, який ми використовуємо — сумарна кількість переглядів відео, завантажених на канал протягом семи днів: із початку доби 5 травня по 17:00 11 травня.

Деякі телеканали мають різні канали для різних потреб — наприклад, в ICTV є окремий ютуб-канал для «Фактів», в «1+1» — для ТСН. Якщо у випадку ICTV основний ютуб-канал має більшу кількість переглядів за канал «Фактів», то у випадку «1+1» — навпаки. Є очевидні лідери — «Україна 24» і «Еспресо», високі показники в «Апострофа».

Проте можна припустити, що показник загальної кількості переглядів відео залежить також від кількості самих відео, які публікують на каналі: що більше роликів, то більшою може бути кількість переглядів загалом. Ось кількість відео, яку ці ютуб-канали опублікували за сім днів:

«Еспресо» має як найбільшу кількість переглядів, так і найбільшу кількість завантажених відеороликів. Тоді як Суспільне за сім днів завантажило на два ютуб-канали — новинний і «UA: Першого» — сумарно лише 44 окремі ролики. Чи можна пояснити таку малу кількість відео тим, що Суспільне бере участь у спільному марафоні? Але ICTV теж бере в ньому участь, але за цей час завантажив у десять разів більше відео.  На захист Суспільного можна сказати, що кожна філія має свій ютуб-канал, і це впливає на показник основних каналів. Втім якщо скласти докупи перегляди ютуб-каналів філій Суспільного (на жаль, ми не змогли перевірити, що відео на цих каналах дублюються), виходить півтора мільйони переглядів за сім днів — між каналом «Київ» та УНІАН.

Тепер порівняймо середню кількість переглядів одного відео на кожному з цих телеканалів:

Ситуація трохи вирівнюється, але й тут маємо два лідери.

А наостанок порівняймо кількість підписників цих ютуб-каналів:

Тепер проаналізуємо, які саме відеоматеріали зібрали найбільше переглядів в аналізований період на кожному з ютуб-каналів.

«Еспресо»

«Факти» ICTV

Канал 24

«Апостроф-TV»

«Україна 24»

ТСН

Прямий

ICTV

«Київ»

УНІАН

Телеканал «1+1»

Телеканал СТБ

«Суспільне Новини»

«UA:Перший»

Контент каналу «Факти ICTV» різноманітніший — тут і сюжети з «Фактів», і коментарі та включення відомих людей, і короткі відео про перебіг бойових дій. На ютуб-каналі ICTV, натомість, повні спецвипуски й сюжети, нарізки з «Фактів тижня» тощо. Таке ж наповнення можна побачити на ютуб-каналі «1+1», де публікують програми «1+1» і «2+2»; натомість саме на каналі ТСН виходять відео з ранкового шоу «Сніданок з 1+1», яке зараз показує «2+2», а також спецвипуски, документальні фільми та сюжети з марафону «FreeДом».

Цікаво, що на ютуб-каналі «Апострофа» популярні відео з сатиричними коментарями на адресу росіян. На ютуб-каналі «України 24» добре дивляться довгі ефіри — тривалістю у 2—5 годин. Ютуб-канал Прямого насичений дуже довгими ефірами — тут викладають фактично весь інформаційний день. Канал «24» подає включення відомих людей як інтерв’ю.

«Еспресо» публікує багато коротких відео. Кожна новина тут подається окремо, і аудиторія каналу це цінує — людина може обрати саме те відео, яке її цікавить. Вдало на короткі сюжети нарізає відео і ютуб-канал ТРК «Київ». Канали УНІАН і СТБ щодня викладають на свої ютуб-канали небагато відео — три-чотири. На ютуб-каналі «Суспільне Новини» публікують репортажі та інтерв’ю з відомими людьми, а також частини спільного телемарафону, які виробляє Суспільне і транслює зокрема «UA: Перший». Тоді як ютуб-канал «UA: Перший» публікує власний марафон Суспільного («Суспільне спротив») та короткі відео головних подій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY