detector.media
10.05.2022 20:26
Помер перший президент України Леонід Кравчук
Помер перший президент України Леонід Кравчук
За визначний особистий внесок у становлення і розбудову незалежної Української держави, багаторічну активну політичну та громадську діяльність Леонід Кравчук у 2001 році отримав звання Герой України з врученням ордена Держави.

На 89 році життя помер Леонід Кравчук.  Про це з посиланням на його рідних повідомляє інформагентство «Українські новини». 

«10 травня 2022 року, о 17:00 за київським часом, після тривалої хвороби пішов із життя Леонід Макарович Кравчук, перший президент незалежної України», – зазначається на сайті «Українських новин».

«Велика втрата для всієї України. Сьогодні пішов із життя Леонід Кравчук - перший Президент України, перший Голова Верховної Ради та діяч, який стояв біля витоків сучасної української державності», – зазначив у своєму дописі народний депутат Дмитро Разумков.

Леонід Кравчук свій шлях у великій політиці розпочинав у відділі агітації та пропаганди Центрального комітету Компартії УРСР. У 1990-1991 роках був головою Верховної Ради України. Був одним із діячів, які виборювали незалежність України.

У грудні 1991 року як позапартійний кандидат переміг на перших президентських виборах у незалежній Україні. Був серед підписантів Біловезької угоди, що констатувала припинення існування Союзу РСР і створення Співдружності Незалежних Держав.

У серпні 1991 року залишив лави КПУ і балотувався на посаду президента як безпартійний.

У 1991—1994 роках був президентом України.

«Я хотів би, щоб Україна зайняла надійне місце в будівництві європейського дому. Щоб вона вийшла в світ... як цивілізована правова держава», — казав Леонід Кравчук про майбутнє країни, яка виборола незалежність за його участі.

Фото: сайт Леоніда Кравчука

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY