detector.media
10.05.2022 15:35
Справу про держзраду Іллі Киви передано до суду – Офіс генпрокурора
Справу про держзраду Іллі Киви передано до суду – Офіс генпрокурора
Наразі екснардеп перебуває у міжнародному розшуку.

Справу про державну зраду щодо колишнього народного депутата Іллі Киви передали до суду. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, Кива, перебуваючи на території держави-агресора, взяв участь в одному з пропагандистських телешоу. Він публічно закликав вище керівництво РФ до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Підозрюваний, як заявляється, пропонував фізично усунути президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території України.

Кива втік до Росії на початку масштабної агресії, там він відвідує етери російський пропагандистів і повторює фейки про «один народ».

10 березня Личаківський райсуд Львова заочно обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою.

15 березня Верховна Рада позбавила Киву мандату народного депутата. Він був обраний від проросійської партії «ОПЗЖ». 

Загалом, Кива підозрюється у публічних закликах до насильницької зміни влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді та пропаганді війни (ч.3 ст. 109, ч.3 ст. 110, ч.1 ст. 111, ст. 436, ч.2 ст. 436-1 КК України). Екснардеп перебуває у міжнародному розшуку. Він також звернувся до російського диктатора Володимира Путіна з проханням надати йому громадянство РФ та «політичний притулок».

Ілюстрація: inlviv.in.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY