detector.media
07.05.2022 14:45
Російські окупанти зруйнували музей Григорія Сковороди на Харківщині
Російські окупанти зруйнували музей Григорія Сковороди на Харківщині
Доглядача музею поранено.
О 23 годині 6 травня росіяни обстріляли музей Григорія Сковороди у Сковородинівці. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.
 
«Снаряд влучив просто в дах будівлі. На території перебував 35-річний чоловік, який наглядав за музеєм. На жаль, він отримав поранення. Приміщення фактично знищене», – написав Синєгубов.
 
Найцінніші експонати колекції вдалося врятувати, їх заздалегідь перенесли у безпечне місце.
 
У військовій адміністрації нагадують, що музей – це не лише приміщення, тож знищити його неможливо.
 
«Цього року із дня народження великого філософа минає 300 років. Окупанти можуть знищити музей, де останні роки життя творив Григорій Сковорода і де був похований. Але вони не знищать пам’яті та наших цінностей!»,– зазначив Синєгубов.
Нагадаємо, за перший місяць повномасштабного вторгнення Росії в Україну Міністерство культури та інформаційної політики зафіксувало 135 епізодів воєнних злочинів російських військ проти культурної спадщини України. Влучанням авіабомби російські окупанти майже повністю зруйнували будівлю Донецького академічного обласного драматичного театру в Маріуполі, пошкоджені будівлі Маріупольського художнього музею імені Архипа Куїнджі, а також краєзнавчого музею в Охтирці на Сумщині.
Фото з телеграм-каналу Олега Синєгубова
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY