detector.media
01.05.2022 15:53
Байден згадав про загибель Віри Гирич у промові перед працівниками медіа — «Радіо Свобода»
Байден згадав про загибель Віри Гирич у промові перед працівниками медіа — «Радіо Свобода»
Світ побачив сміливість українського народу завдяки журналістам, відзначив президент Сполучених Штатів.

Президент США Джо Байден, виступаючи на традиційній вечері Асоціації кореспондентів Білого дому, згадав про Україну і про загибель журналістки та продюсерки «Радіо Свобода» Віри Гирич. Про це пише «Радіо Свобода».

Байден перелічив злочини, які скоїли росіяни, розпочавши повномасштабну агресію проти України. Президент США згадав зокрема про загибель Віри Гирич внаслідок обстрілу в Києві.

«Одна журналістка з «Радіо Свобода» була вбита всього кілька днів тому. Так багато з вас розповідають історії, роблять фотографії і відео того, що там (в Україні. – ДМ) відбувається, показують руйнування і воєнні злочини», – сказав президент Сполучених Штатів.

Також Байден відзначив, що світ «побачив сміливість українського народу завдяки сміливості американських репортерів, присутніх у цій кімнаті, та їхніх колег по всьому світу і на місці подій».

Нагадаємо, життя Віри Гирич 28 квітня обірвала російська ракета, що влучила в її квартиру у Шевченківському районі. Глибокий жаль через цю трагедію з вини Кремля висловили Посольство США в Україні, президент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джеймі Флай, міжнародні медіа та колеги Віри Гирич.

Фото з сайту Білого дому

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY