detector.media
28.04.2022 09:29
Стрічку про добровольців «Залізна сотня» відібрано до індустрійної платформи фестивалю в Канаді
Стрічку про добровольців «Залізна сотня» відібрано до індустрійної платформи фестивалю в Канаді
Це фільм-триптих про добровольців-ветеранів, які демобілізувалися з війни на сході України у 2015-2017 роках, повернулися до цивільного життя, але змушені піти на війну у 2022 році.

Документальну стрічку про добровольців-ветеранів «Залізна сотня» режисерки Юлії Гонтарук відібрано до індустрійної платформи Hot Docs секції Work-in-Progress фестивалю Hot Docs Canadian International Documentary Festival. Про це повідомляє Держкіно. Цьогоріч Hot Docs триватиме з 28 квітня до 8 травня.

У Hot Docs беруть участь проєкти на пізніх стадіях виробництва або постпродакшну. Автори зможуть презентувати фільми міжнародним сейлз-агентам, дистриб’юторам, фестивальним відбірникам, бродкастерам. Фільм Юлії Гонтарук – єдиний серед шести відібраних, який презентує Україну. 

«Залізна сотня» (Company of Steel) – це фільм-триптих про добровольців-ветеранів, які демобілізувалися з війни на сході України у 2015-2017 роках, повернулися до цивільного життя, але змушені піти на війну у 2022 році.

Через історії трьох героїв стрічка показує зріз українського молодого покоління та розвиток громадянського суспільства у перші тижні повномасштабного російського вторгнення в лютому-березні 2022 року.

Над виробництвом фільму працює компанія Babylon'13.

Нагадаємо, стрічки про Донбас «Мати Апостолів» та «Земля блакитна, ніби апельсин» отримали нагороди на кінофестивалі в Польщі.

Ілюстрація: facebook.com/companyofsteel

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY