detector.media
23.04.2022 11:30
«Не можу повірити, що це відбувається у 2022». Даг Лайман знімає фільм про війну в Україні
«Не можу повірити, що це відбувається у 2022». Даг Лайман знімає фільм про війну в Україні
Події в Україні привернули увагу кінематографістів з усього світу.

Кінорежисер стрічок «Містер і Місіс Сміт», «Ідентифікація Борна» Даг Лайман знімає документальну стрічку про війну в Україні. Про це розповів пресофіцеро Сухопутних військ Ілля Євлаш. Також Лайман ділиться враженнями про Україну з американськими ЗМІ.

«Сьогодні цілий день показували та розказували Дагу жахіття нашої війни. Вже за кілька тижнів має побачити світ перша частина цього матеріалу. Як сказав Даг: «I can’t believe that this is 2022». Але нажаль це справді так», – зазначив Ілля Євлаш.

Про зйомки в Україні Даг Дайман встиг розповісти в програмі «Доброго ранку, Америко!» (GMA) в ефірі телеканалу ABC. 

«Я знімаю фільми про звичайних людей у надзвичайних обставинах, — сказав Лайман телеведучому Майклу Страхану з GMA, — і тут є 40 мільйонів подібних історій».

Кінорежисер поділився враженнями від спілкування зі свекрухою українського бійця, яка робить коктейлі Молотова. «Як Росія може домінувати в країні, де бабусі тримають в сараї по двая ящики з коктейлями Молотова?», — каже Даг Лайман.

Нагадаємо, події в Україні привернули увагу кінематографістів з усього світу. Сценарист і шоураннер американського серіалу «Картковий будинок» Бо Віллімон планує зняти документальне кіно про бійню, яку вчинили російські військові в Бучі.

З перших днів російської агресії американський кінорежисер, лауреат премії «Оскар» Шон Пенн знімав у Києві документальний фільм про вторгнення Росії. 

Білоруський режисер-документаліст Антон Тележников також вів зйомки у Києві для свого фільму про вторгнення Росії до України. 

Фото з фейсбук-допису Іллі Євлаша

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY