detector.media
19.04.2022 21:12
Журналісти DT.UA виявили, що кадировці вкрали у Мелітополі комбайни John Deere
Журналісти DT.UA виявили, що кадировці вкрали у Мелітополі комбайни John Deere
Натомість у фурах, обліплених портретами Ахмата Кадирова, до Мелітополя окупанти везуть гуманітарні консерви (ілюстративне фото).

Один із найгучніших мародерських злочинів журналістка DT.UA Валентина Самар зафіксувала у Мелітополі. З виставкового майданчика компанії «Агротек-Інвест», офіційного дилера американського виробника сільгосптехніки компанії John Deere в Україні, вивезли навіть комбайни. Про це йдеться в публікації «Як Росія облаштовується на окупованому півдні».

У статті є перелік викраденої сільгосптехніки. Це три нові комбайни, трактор, три сівалки загальною вартістю 1,5 млн євро, а також 20 тонн фірмових мастил.

Компанії вдалося встановити, куди саме мародери вивезли награбоване, пише Валентина Самар. Це стало можливим завдяки встановленим системам для відстеження. Як з’ясувалися,комбайни та сівалки доправили до Чечні та поставили в селищі Закан-Юрт неподалік Грозного.

«Комбайни і трактор пригнали на територію вже ліквідованого «госхоза «Закан-Юрт», спеціалізація якого — вирощування зернових, — йдеться у публікації. — Селище Закан-Юрт входить до Ачхой-Мартанівського району і відоме тим, що це рідне село глави уряду Чечні Мусліма Хучієва та його брата Тамєрлана Хучієва, який очолює адміністрацію району. Останній відомий також тим, що 11 років був виконавчим директором фонду імені Ахмата Кадирова».

Як уточнює авторка статті, в селі на кошти цього фонду будується чимало соціальних об’єктів, на відкриття яких часто запрошують Адама Дєлімханова, що командує нині кадировськими вбивцями на сході України.

«Фонд Кадирова-старшого тепер знають і в Мелітополі, бо саме від нього жителям заблокованих населених пунктів окупанти розвозять «гуманітарку» фурами, що обліплені портретами Ахмата Кадирова. Виходить, мелітопольцям — консерви, а в Чечню — новенькі «джондіри». Вигідна "благодійність", одначе», - пише Велентина Самар.

Нагадаємо, кадировці докладають значних зусиль для створення іміджу грізних вояк у соцмережах. Як ідеться у огляді «Слідство.Інфо», свої фото вони роблять у таких локаціях, як околиці Маріуполя чи на автозаправках, які намагаються подати, як бойові точки.

Фото: сайт Deer UA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY