detector.media
14.04.2022 15:45
У Львові заарештували мешканку, яка писала у фейсбуці про розташування ЗСУ
У Львові заарештували мешканку, яка писала у фейсбуці про розташування ЗСУ
За ч. 2 ст. 114-2 ККУ їй може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

У Львові заарештували місцеву мешканку, яка публікувала у фейсбуці точні дані про розташування українських військових. Про це повідомляє пресслужба управління СБУ у Львівській області.

За даними слідства, користувачка на особистій сторінці публікувала такі дані про військових у Львові, що це дозволяло точно ідентифікувати їх місцезнаходження. У СБУ вважають, що «наслідки таких дій могли бути фатальними». Чи співпрацювала львів'янка з державою-агресором, ще з'ясовують.

Жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань).

Нагадаємо, Верховна Рада запровадила кримінальну відповідальність за фото- та відеозйомку переміщень ЗСУ в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їхньої ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася офіційними джерелами у відкритому доступі, карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Чому під час війни вкрай важливо дотримуватись правил обережності з розповсюдженням інформації, читайте в роз'ясненні Генштабу ЗСУ. 

Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Ілюстрація: facebook.com/ssu.lviv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY