detector.media
07.04.2022 12:46
УКФ розпочав фандрейзингову кампанію для підтримки культури та медіа
УКФ розпочав фандрейзингову кампанію для підтримки культури та медіа
Зокрема, пропонують підтримати стипендіями працівників культури, які залишились в Україні, та надати гранти на популяризацію української культури за кордоном.

Український культурний фонд розпочав фандрейзингову кампанію для підтримки культури та українських медіа, про це йдеться на сайті УКФ.

«Втрати української культури, завдані російською армією, включають не лише матеріальну (наприклад, музеї, архіви, театри, пам’ятники) та нематеріальну культурну спадщину (традиції, фольклор, пісні тощо), але й людей – носіїв цих традицій, професійних митців, культурних менеджерів та інших професіоналів сектору, які формують ідентичність української культури.

Сьогодні війна в Україні вимагає нової актуальної місії Українського культурного фонду та об’єднання зусиль заради збереження культурної спадщини українського народу» зазначено в повідомленні.

УКФ пропонує українським та закордонним партнерам:

Детальніше про те, як надати фінансову допомогу,  за посиланням.

Раніше Український культурний фонд запустив інтерактивну «Мапу культурних втрат». Така візуалізація російських злочинів, серед іншого, спростовує заяви російського керівництва, що армія РФ начебто наносить «точкові удари тільки по об’єктам військової інфраструктури».

Ілюстрація: УКФ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY