detector.media
05.04.2022 12:50
У Києві відбулась прем’єра стрічки «Простір» Дмитра Томашпольського
У Києві відбулась прем’єра стрічки «Простір» Дмитра Томашпольського
Стрічку знімали під час локдауну на 76 локаціях України та за кордоном, а дату київської прем'єри запланували ще до повномасштабного наступу Росії.

2 квітня у київському кінотеатрі «Ліра» відбулась прем’єра фантастичної експериментальної картини «Простір» режисера Дмитра Томашпольського. Це перша кінопрем’єра в столиці від початку повномасштабного російського наступу, повідомляє «Вечірній Київ».

«Це дуже незвичний фільм, про колективне підсвідоме. Він знімався в період Covid-19, під час карантину в умовах самоізоляції. Всі 67 акторів, що зіграли у фільмі, перебували у своїх домівках. Вони знімали себе самі або за допомогою близьких, що були разом із ними під час карантину», — розповів режисер.

Загалом картину знімали на 76 локаціях у Києві та області, а також в Одесі, Тернополі, Запоріжжі, Богуславі, Вільнюсі. У фільмі також багато сюжетних ліній, але мало слів. Це своєрідна екранізація статті Карла Густава Юнга «Синхронічність» про незвичайні збіги або випадковості, які не мають пояснень. Зазначається, що виконавці самі вирішували, що робити в запропонованих обставинах, а повний сюжет та фінал актори не знали до останнього.

Фільм вже отримав відзнаки за кордоном: «Найкраща повнометражна драма» на Austria International Film Festival, «Найкращий експериментальний фільм» на Europe Independent Movie Festival.

Ілюстрація: facebook.com/tomashpolski

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY