detector.media
01.04.2022 08:22
Драма Зази Буадзе «Мати Апостолів» отримала нагороди у Франції та Словаччині
Драма Зази Буадзе «Мати Апостолів» отримала нагороди у Франції та Словаччині
Фільм засновано на реальних історіях матерів, чиї сини воювали за Україну на Донбасі у 2014 році.

Драма Зази Буадзе «Мати Апостолів» отримала нагороди міжнародних кінофестивалів у Франції та Словаччині, про що повідомила пресслужба Держкіно.

На французькому Cannes World Film Festival стрічка перемогла у чотирьох номінаціях місяця: «Найкращий фільм», «Найкращий режисер» – Заза Буадзе, «Найкращий композитор» – Роман Григорів та Ілля Разумейко, «Найкращий продюсер» – Дмитро Овечкін. У жовтні «Мати Апостолів» буде змагатись за нагороду «Найкращий фільм року».

У Словаччині кінофестиваль High Tatras Film & Video Festival визнав українську стрічку найкращим фільмом сезону.

«Мати Апостолів» знято на основі реальних історій матерів, чиї сини воювали за Україну на Донбасі у 2014 році. Головна героїня Софія дізнається, що літак її сина збито, і вирушає на його пошуки. При цьому ніхто напевне не може сказати, чи вижив її син.

Стрічку створено компанією «Студія "Золоте Руно"».

Раніше фільм отримав три нагороди Нью-Йоркського міжнародного кінофестивалю. Також він був відзначений на Calella Film Festival в Іспанії, отримав нагороди на кінофестивалях New York Film Week (NYFW) у США та Ontario International Film Festival (ONIFF) у Канаді.

Проєкт стрічки брав участь у пітчингу фільмів патріотичного спрямування Міністерства культури в 2018 році під назвою «Повернення» й отримав майже 25 млн грн державної фінансової підтримки (100% бюджету).

Ілюстрація: cannesworldfilmfestival-archive2022.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY