detector.media
24.03.2022 08:16
Платформа української документалістики збирає відеоісторії про боротьбу українців у тилу
Платформа української документалістики збирає відеоісторії про боротьбу українців у тилу
Ініціатива має на меті створити «щоденник народження нової України і нового світу».

Платформа української документалістики закликає надсилати їй відеоісторії про боротьбу українців у тилу війни з Росією.

«На фронті роботу Збройних Сил України, Територіальної оборони, інших підрозділів національного спротиву знімають акредитовані документалісти. А ми фільмуємо, як Україна незламно працює на перемогу в тилу!

Війна охоплює кожне життя кожного українця. І ми засвідчуємо, як мирні громадяни зберігають силу духу і опановують нову несподівану професію – працювати на захист людського життя і наших цінностей у часи війни.

Все, що сьогодні відбувається з нами і з країною, треба запам’ятовувати, записувати, фільмувати, аби згодом осмислити. Так з нашого болю і гніву постає нова сила Великої України», – йдеться в опублікованому маніфесті документалістів.

Усіх «людей з камерою» закликають фільмувати думки мирних людей, їхні переосмислення і прозріння, емоції і враження, прокльони, подяки й освідчення, щоб вести документальний щоденник народження нової України і нового світу.

Відео можна надсилати на Платформу української документалістики  docua.platform@gmail.com та публікувати з хештегами #БудемоЖити #WeLiveOn.

Приклади відеоісторій дивіться за посиланням.

Нагадаємо, українські кінематографісти створюють спільний документальний серіал про вторгнення Росії в Україну — «Україна в огні 2». 

Також українські продюсери створили об’єднання, щоб знімати документальні проєкти про російську військову агресію проти України

Крім того, в Україні запустили медіапроєкт «Український свідок» для документування війни з Росією.

Фото: скріншот з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY