detector.media
23.03.2022 15:00
Кисельова та Скабєєву оголосять у міжнародний розшук – СБУ
Кисельова та Скабєєву оголосять у міжнародний розшук – СБУ
Російських пропагандистів підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Ведучу кремлівського каналу «Росія-1» Ольгу Скабєєву та гендиректора пропагандистського інформагентства Russia Today Дмитра Кисельова оголосять у міжнародний розшук. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Російські пропагандисти є підозрюваними у справі за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

«Ці особи давно перебувають у полі зору Служби безпеки. Але основою даного кримінального провадження стали їхні останні дії та заклики щодо війни в Україні. Зокрема, в ефірі російської мультимедійної онлайн-платформи "Смотрим" Скабєєва та Кисельов публічно закликали до зміни меж території України», – зазначили в СБУ.

Пропагандисти свідомо виправдовують розв'язану Росією війну проти України, обстріл цивільних, мародерство та вбивство мирного населення. Найближчим часом їх буде оголошено у міжнародний розшук.

Кисельов та Скабєєва є у запропонованому Мінкультом переліку російських пропагандистів, щодо яких Україна планує застосувати безстрокові санкції. 

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що російські пропагандисти відповідатимуть за воєнні злочини так само, як і російська влада, яка дає накази бомбити цивільних українців.

Ілюстрація: vesti.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY