detector.media
23.03.2022 13:35
В Україні запустили проєкт Neveragain.Mediа: порівнюють путінську Росію та гітлерівську Німеччину
В Україні запустили проєкт Neveragain.Mediа: порівнюють путінську Росію та гітлерівську Німеччину
Проєкт адресований західним медіа, політикам та звичайним громадянам.

Міжнародна група істориків, журналісти StarLightMedia за участі МКІП та представників незалежних медіа України створили медіапроєкт Neveragain.Mediа.

Мета проєкту – за допомогою конкретних фактів продемонструвати, що військова агресія Росії проти України становить реальну загрозу безпеці Європи та всього світу.

Сайт створено трьома мовами:

https://neveragain.media/ua/

https://neveragain.media/en/

https://neveragain.media/ru/

Проєкт порівнює події в Росії і вчинки Володимира Путіна напередодні вторгнення в Україну та ситуацію у нацистській Німеччині й дії Адольфа Гітлера напередодні Другої світової війни.

Висновок авторів проєкту Neveragain.Mediа є невтішним: Путін майже на 100% повторює кроки Гітлера та веде світ до нової глобальної війни. Якщо російський диктатор сьогодні не буде зупинений в Україні, завтра бойові дії охоплять Європу та весь світ.

Проєкт адресований західним медіа, політикам та звичайним громадянам, які не завжди мають можливість системно та об’єктивно проаналізувати події, що відбуваються. Крім того, він буде корисним українським дипломатам та професійній спільноті, яка бореться з російськими фейками й дезінформацією.

Автори проєкту також сподіваються, що зібрані матеріали дійдуть хоча б до частини громадян Росії, які зараз перебувають під впливом тоталітарної пропаганди так само, як 77 років тому німці.

«У 1939 році світ не зміг розпізнати план Гітлера і вчасно зупинити цей злочин проти людства. Але зараз план Путіна очевидний. І не можна припустити повторення помилки, яка знову коштуватиме життя десяткам мільйонів людей. Команда Neveragain.Mediа закликає міжнародну спільноту усвідомити: якщо західний світ не діятиме, Третя світова війна неминуча. Існуючі факти необхідно активно поширювати. Стань на правильний бік історії!»

Команда проєкту закликає істориків, журналістів, медіаекспертів зі всього світу долучатися до дослідження й доповнювати його новою інформацією.

Писати можна на info.neveragain@gmail.com

15 березня Сенат США одноголосно проголосував за визнання Путіна воєнним злочинцем. Президент США Джо Байден публічно назвав назвав Путіна головорізом та кривавим диктатором.  

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росію злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Колаж: Neveragain.Mediа

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY