detector.media
22.03.2022 13:08
«Проєкт "мотлох"». Офіс генпрокурора відслідковує випадки втечі з України топчиновників
«Проєкт "мотлох"». Офіс генпрокурора відслідковує випадки втечі з України топчиновників
Ірина Венедіктова: Ми з перших днів їх моніторимо, у мене є такий проєкт під кодовою назвою «мотлох».

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова в інтерв’ю «Українській правді» повідомила, що правоохоронці займаються кейсами топових чиновників, які втекли з України.

«Ми з перших днів моніторимо (хто виїхав). У мене є такий проєкт під кодовою назвою "мотлох". Це депутати, міністерський і замміністерський корпус, судді, правоохоронці, прокурори. У нас немає ресурсу всіх відслідковувати, але топовий рівень дивимося», – каже Венедіктова.

Генпрокурорка повідомила, що серед депутатів є випадки, коли вони перетинали кордон на більш-менш законних підставах через немобілізаційний вік.

Однак справи відкриваються не тільки щодо того, яким чином виїжджають топові посадовці, але й щодо того, що вони вивозять із собою.

«У нас таких кейсів, де ми можемо серйозно займатись, – шість осіб. Там перспектива (підозри, – ДМ) може бути», – каже генпрокурорка.

Раніше перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко повідомив, що Україну покинули близько 20 нардепів. Однак дев’ять з них перебувають у відрядженні у Раді Європи.

Фото: пресслужба ДБР

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY