detector.media
18.03.2022 15:12
Висновок Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС буде готовий за кілька місяців – Зеленський
Висновок Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС буде готовий за кілька місяців – Зеленський
28 лютого Зеленський на тлі масштабної російської агресії підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що висновок Єврокомісії щодо заявки України на членство в Євросоюзі буде готовий за кілька місяців.

«Мав предметну розмову з Президентом ЄК Урсулою фон дер Ляєн. Висновок ЄК щодо заявки України на членство в ЄС буде підготовлений протягом декількох місяців. Уряду та ЄК надано доручення. Спільно рухаємося до нашої стратегічної мети», йдеться в повідомленні голови держави у твіттері.

28 лютого Володимир Зеленський на тлі масштабної російської агресії підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в інтерв'ю телеканалу Euronews заявила, що Україна належить до Європейського Союзу і Союз хоче, аби вона приєдналася до нього з часом.

«Так, із часом вони будуть з нами. Вони одні з нас, і ми хочемо їх прийняти», — заявила фон дер Ляєн.

Європарламент підтримав надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

11 березня Європейська рада на спеціальному засіданні схвалила декларацію, яка містить компромісне визнання перспективи членства України в ЄС.

Зокрема, лідери країн Євросоюзу вважають Україну частиною своєї сім'ї, але не можуть розпочати пришвидшений вступ. Також держави ЄС пообіцяли надати підтримку у відновленні демократичної України після завершення війни. 

Президент Володимир Зеленський заявив на це, що таке рішення лідерів країн Євросоюзу щодо євроінтеграції України – «це не те, чого чекають українці».

Фото: скріншот з відео / facebook.com/president.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY