detector.media
15.03.2022 22:11
У Бердянську окупанти викрали організатора мітингу Віталія Шевченка (ВІДЕО)
У Бердянську окупанти викрали організатора мітингу Віталія Шевченка (ВІДЕО)
Як заявляв голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, у Бердянську російські силовики чинять терор щодо журналістів та активістів.

У Бердянську російські силовики викрали організатора мітингу Віталія Шевченка. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці сайту «Бердянськ 24». 

«Росгвардія викрала активіста Віталия Шевченка, директора турагенства "Темеринда" за організацію митингу. Просто з кафе "Каппучино" післе мітингу на очах у багатьох. [Разом із Шевченком викрали] ще кількох активістів», йдеться у дописі.

Також «Бердянськ 24» опублікував відео, на якому окупанти садять до машини та вивозять кількох людей. У цей час перехожі скандують росіянам: «Домой!».

Нагадаємо, 12 березня просто з мітингу в Мелітополі Запорізької області викрали громадську діячку, координаторку акцій протестів Ольгу Гайсумову. Досі про неї нічого невідомо, а фейсбук-сторінка Гайсумової не працює.

11 березня окупанти схопили мера Мелітополя Івана Федорова. 13 березня росіяни викрали міського голову Дніпрорудного Євгена Матвєєва. 

Як повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, у Бердянську російські силовики почали чинити терор щодо журналістів та активістів.

«Журналістів у Бердянську почали залякувати, – розповів голова ОДА. – Склали списки їхніх родичів. Ходять, примушують їх працювати для російської пропаганди. Погрожують їхнім дітям, батькам, дружинам. Тобто намагаються реалізувати терор і тотальне залякування».

Представники українських громадських організацій попросили правової допомоги міжнародної спільноти у зв’язку з випадками викрадень і страт українських активістів, журналістів та інших громадян.

Фото з фейсбук-сторінки Віталія Шевченка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY