detector.media
10.03.2022 23:18
Російські інтервенти найбільше вбили саме цивільних українців — Резніков
Російські інтервенти найбільше вбили саме цивільних українців — Резніков
При цьому Путін продовжує наполягати на тому, що «російська армія звільняє населення України від нацистів».

Міністр оборони Олексій Резніков наголосив, що від початку повномасштабної російської операції в Україні цивільних громадян загинуло ще більше, ніж військових. Про це він сказав під час свого відеозвернення.  

«Станом на 10 березня російські інтервенти вбили більше цивільних українських громадян, ніж загинуло в бою наших військових з усіх структур сектору оборони, — сказав Олексій Резніков. — Я хочу, щоб це почули не тільки в Україні, а й в усьому світі: Кремль бомбить школи, лікарні й пологові будинки. Москва нікого не захищає. Вона знищує. Вони не здатні воювати з нашою армією, гвардією, теробороною, тому атакують найбільш незахищених».

При цьому риторика Кремля є незмінною. Російська армія, заявляють прибічники Путіна, звільняє Україну від «нацистів». 

Авіаударам по кінотеатрах, по об'єктах культурної спадщини, по будівлях і навіть по лікарнях передують фейкові повідомлення російських ЗМІ.

Наприклад, перед бомбардуванням медичного комплексу в Маріуполі російський сайт Lenta.Ru опублікував фейковий репортаж про те, що міський пологовий будинок буцімто захопили нацисти. 

Як наголосив Олексій Резніков, зараз керівництво держави працює над тим, щоби зберегти життя українців: «Пріоритетом є організація гуманітарних коридорів для евакуації громадян із міст, що піддаються найбільшим атакам. Насамперед, це Маріуполь, міста на Сумщині, Харківщині, деякі передмістя Києва. А також доставка гуманітарних вантажів. Робиться все можливе, зважаючи, що росіяни не тримають слово».

Фото: пресслужба Міноборони України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY