detector.media
06.03.2022 09:58
«Справжні білоруси з вами». Редактори білоруських видань звернулись до українців
«Справжні білоруси з вами». Редактори білоруських видань звернулись до українців
Білоруські колеги нагадали, що Лукашенко — це не Білорусь.

Редактори вільних білоруських видань записали відеозвернення до українців, у якому висловили солідарність та пояснили, чому білоруське суспільство не може зупинити агресію режиму Лукашенка проти України. Відеозвернення опублікував Білоруський прес-клуб.

 

Учасники звернення — директорка «Нашої ниви» Настя Ровда, заступник директора телеканалу «Белсат» Олексій Дзікавицький, головний редактор сайта Reform.by Федір Павлюченко та директорка Kyky.org і The Village Belarus Саша Романова. «Ми нескінченно переживаємо вашу трагедію та захоплюємось мужністю, яку ви показуєте всьому світу, — йдеться у зверненні. — Ці два божевільні совкові діди роблять велике зло. І зло мусить бути покаране». Білоруські редактори нагадали, що президентські вибори в Білорусі були сфальсифіковані, а Лукашенко не є президентом Білорусі — його влада тримається на зброї, зокрема російській.

«Залишається помовчати й помолитися, щоб українці колись пробачили нам те, що ми дозволили й досі дозволяємо бути в нашій країні такій людині, як Олександр Лукашенко. Який готовий заради власної влади влаштувати будь-який ганебний акт і щодо власного народу, і щодо сусідів», — ідеться у зверненні. Редактори видань, заборонених у Білорусі, кажуть, що роблять усе, аби розповісти світові про напад Росії на Україну, та підтримують українців у боротьбі за свободу: «Ми добре знаємо, що зараз ви гинете також за нашу свободу. Слава Україні!»

Видання «Наша нива» лукашенківський режим визнав «екстремістським формуванням», його головний редактор Єгор Мартинович залишається за ґратами. Власник Kyky.org і The Village Belarus Олександр Василевич провів у СІЗО півтора року. Білорусів штрафують навіть за читання сторінок телеканалу Belsat у соцмережах.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY