detector.media
05.03.2022 10:55
Російська «Новая газета» видалила усі матеріали про війну з Україною
Російська «Новая газета» видалила усі матеріали про війну з Україною
«Новая газета» була одним з небагатьох російських видань, яке 24 лютого відкрито назвало напад Росії на Україну війною (на фото – знищена російська техніка).

Російське видання «Новая газета» видалила усі матеріали про війну Росії проти України із сайту та із соціальних мереж, побоюючись кримінального переслідування журналістів після запровадження Кремлем військової цензури.

Редакція розглядала два варіанти дій та просила читачів за них проголосувати:

«Ми не маємо права ризикувати свободою наших товаришів. Але ми не можемо ігнорувати і позицію вас, наших читачів, які однозначно висловилися за продовження роботи за умов військової цензури», – йдеться у тексті.

«Новая газета» була одним з небагатьох видань, яке 24 лютого відкрито назвало напад Росії на Україну війною.

Головред видання Дмитро Муратов є лауреатом Нобелівської премії миру за 2021 рік. Нагороду вручили «за зусилля щодо захисту свободи вираження поглядів, що є передумовою демократії та стійкого миру».

4 березня Державна дума Росії ухвалила законопроект про кримінальну відповідальність за так звані «фейки про дії російських збройних сил».

За повідомлення про діяльність російської армії, які російський суд визнає «наперед помилковими», загрожує штраф або до 15 років колонії. 

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаку російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення. Агресор забороняє своїм ЗМІ називати вторгнення війною, використовуючи термін «спецоперація».

Головні новини про російське вторгнення за тегом.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY