detector.media
28.02.2022 22:43
Скабєєва, Красовський, Прілєпін, Пєсков. 26 росіян потрапили під санкції ЄС
Скабєєва, Красовський, Прілєпін, Пєсков. 26 росіян потрапили під санкції ЄС
Обмеження застосовано через дії, що загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

ЄвроСоюз впровадив новий пакет санкцій. Їх застосують до знаних російських пропагандистів, олігархів, бізнесменів, військових тощо. Повний перелік опубліковано в Офіційному віснику ЄС.

Як ідеться в документі, ці обмеження застосовано через дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

За дезінформацію покарано речника президента РФ Дмитра Пєскова, телеведучу Ольгу Скабєєву, директора російськомовної служби RT Антона Красовського, пропагандиста й кінодіяча Тиграна Кеосаяна та інших. 

Обмеження будуть застосовані проти Алішера Усманова, власника USM Holdings, до якої входить великий оператор телекомунікаційного ринку Росії «МегаФон». Також у санкційному списку ЄС співвласники «Альфа-Банку» Петро Авен та Михайло Фрідман, заступник головнокомандувача Чорноморським флотом РФ Сергій Пінчук та інші військові чини.

З повним переліком підсанкційних осіб можна ознайомитися тут

Нагадаємо, 23 лютого Рада ЄС ввела санкції проти 351 депутата Держдуми Росії, які проголосували 15 лютого за звернення до президента Путіна визнати незалежність самопроголошених «республік» «ДНР» і «ЛНР».

27 лютого лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, Канади та США виступили зі спільною заявою про те, що зобов'язуються виключити окремі російські банки із системи SWIFТ. 

Фото: сайт Nbuv.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY