detector.media
24.02.2022 13:26
НАТО: Ми найрішучіше засуджуємо жахливий напад Росії на Україну
НАТО: Ми найрішучіше засуджуємо жахливий напад Росії на Україну
НАТО: Саме Росія, і лише Росія, обрала ескалацію.

Північноатлантична рада (керівний орган НАТО) у своїй заяві найрішучіше засудила масштабний напад Росії на Україну.

«Ми найрішучіше засуджуємо жахливий напад Росії на Україну, який є абсолютно невиправданим і неспровокованим. Наші думки з усіма загиблими та пораненими, з народом України. Ми також засуджуємо Білорусь за те, що вона дозволила цю атаку (зі своєї території, – ДМ). Цей новий напад є серйозним порушенням міжнародного права… Саме Росія, і лише Росія, обрала ескалацію», – говориться в заяві.

НАТО підтримує народ України та її законний, демократично обраний уряд і закликає Росію негайно припинити військові дії та вивести всі свої сили з території України.

«Дії Росії становлять серйозну загрозу євроатлантичній безпеці і матимуть геостратегічні наслідки. НАТО продовжуватиме вживати всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки та оборони всіх членів Альянсу», – говориться в заяві.

Вранці 24 лютого президент Володимир Зеленський у відеозвернення до українців у зв’язку з початком Росією війни оголосив про введення воєнного стану.

«Росія здійснила удари по нашій військовій інфраструктурі та наших прикордонниках. У багатьох містах України було чутно вибухи. Ми вводимо воєнний стан по всій території України», – сказав Володимир Зеленський.

Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. За це рішення проголосували 300 народних депутатів.

24 лютого Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією.

Головні новини про російське вторгнення за тегом.

Фото: nato.int

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY