detector.media
24.02.2022 12:36
Нацрада просить РНБО і МЗС припинити трансляції пропагандистських каналів Росії
Нацрада просить РНБО і МЗС припинити трансляції пропагандистських каналів Росії
Для цього регулятор пропонує звернутись до європейських партнерів щодо санкцій.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звертає увагу на те, що  на 14 супутниках, сигнал з яких є доступним для прийому на території України і Європи, мовлять понад 200 російських телеканалів, 19 із них мовлять у некодованому режимі. Саме тому регулятор 24 лютого звернувся до РНБО і МЗС щодо припинення їх трансляції

«Загальновідомо, що всі вони виконують суто або переважно пропагандистські функції. Ретрансляція більшості цих телеканалів у пакетах провайдерів програмних послуг на території України заборонена з 2014 року, проте, вони доступні для вільного перегляду із супутника», - вертає увагу Нацрада.

 Регулятор просить запропонувати європейським партнерам санкційні механізми, які дозволять операторам супутникового зв’язку, що працюють під європейською юрисдикцією, відмовити у подальшому розповсюдженні некодованого сигналу телеканалів, що створюються юридичними особами Російської Федерації або контролюються з її території.

Одним із таких механізмів, регулятор бачить внесення до санкційних списків із забороною здійснювати будь-яку економічну діяльність на території ЄС компаній-виробників таких телевізійних програм та компаній, які представляють їхні інтереси у країнах ЄС. Іншим механізмом може бути введення прямої заборони співробітництва операторів супутникового зв’язку з означеними виробниками телевізійного продукту в РФ або компаніями у ЄС, які є їх представниками.​

Нагадаємо, на цьому ж засідання Нацрада звернулась до українських телеканалів з проханням розкодувати сигнал на відкритому супутнику.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY