detector.media
23.02.2022 11:23
Рада підтримала санкції проти росіян, причетних до визнання «ДНР» та «ЛНР»
Рада підтримала санкції проти росіян, причетних до визнання «ДНР» та «ЛНР»
Остаточне рішення має ухвалити РНБО.

У середу, 23 лютого, Верховна Рада звернулася до РНБО із пропозицією запровадити на десять років санкції проти депутатів Держдуми Росії, російських політиків та чиновників, причетних до визнання терористичних «ДНР» та «ЛНР».

Відповідну постанову №7064 підтримали 322 народні депутати.

Прийнято Постанову "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"➡️https://t.co/7Q1iWnvFOi pic.twitter.com/Ej2r5HJDy4

— Верховна Рада України (@verkhovna_rada) February 23, 2022

Загалом у запропонованому списку – 351 особа. Всі ці люди безпосередньо причетні до лобіювання інтересів держави-агресора на території України, зокрема окупації частини території України.

Внесені на розгляд РНБО санкції передбачають:

Пакет санкцій також може включати: 

21 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін під час звернення до росіян визнав «незалежність» маріонеткових терористичних утворень «ДНР» і «ЛНР».

Після цього ватажки бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали «договори» з Росією про дружбу та співпрацю. Пізніше Держдума Росії та Рада Федерації одноголосно схвалили ці «договори».  

Також Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської області України для «підтримання миру».

Президент США Джо Байден назвав рішення Путіна «початком російського вторгнення» і оголосив про запровадження санкцій проти російського суверенного боргу, двох банків та олігархів.

Фото: пресслужба Верховної Ради

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY