detector.media
23.02.2022 10:11
Зеленський оголосив мобілізацію резервістів
Зеленський оголосив мобілізацію резервістів
Володимир Зеленський: Маємо підвищити готовність українського війська до всіх можливих змін в оперативній обстановці.

Президент України Володимир Зеленський на тлі російської ескалації оголосив мобілізацію резервістів.

У відеозверненні 22 лютого Зеленський вказав на «визнання» Росією фейкових утворень на тимчасово окупованих територіях України та на дозвіл Ради федерації РФ на застосування російських військ за кордоном, тобто на Донбасі.

«На сьогодні немає потреби в загальній мобілізації. Нам потрібно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування. Мною як верховним головнокомандувачем Збройних Сил України видано указ про призов резервістів в особливий період. Я підкреслюю: йдеться винятково про громадян, зарахованих до оперативного резерву. Маємо підвищити готовність українського війська до всіх можливих змін в оперативній обстановці», – заявив Зеленський.

Найближчим часом відбудуться навчальні збори резервістів системи територіальної оборони.

Зеленський зазначив, що готовий вести переговори для врегулювання ситуації як у двосторонньому форматі, так і за участі інших держав.

21 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін під час звернення до росіян визнав «незалежність» маріонеткових терористичних утворень «ДНР» і «ЛНР».

Після цього ватажки бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали «договори» з Росією про дружбу та співпрацю. 

Також Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської області України для «підтримання миру».

Президент США Джо Байден назвав рішення Путіна «початком російського вторгнення» і оголосив про запровадження санкцій проти російського суверенного боргу, двох банків та олігархів.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY