detector.media
22.02.2022 18:53
«Брешуть по-чорному». СБУ оприлюднила аудіозаписи щодо обстрілів на сході України
«Брешуть по-чорному». СБУ оприлюднила аудіозаписи щодо обстрілів на сході України
Зафіксовані фрагменти телефонних розмов свідчать про фейкові обстріли та намагання спровокувати українських військових стріляти у відповідь.

На сайті СБУ опубліковані аудіозаписи телефонних розмов бойовиків та цивільного населення щодо обстрілів на території окупованих Донецької та Луганської областей.

Як зазначається, ці розмови зафіксували співробітники СБУ у ході контррозвідувальної роботи у Донецькій та Луганській областях. «Матеріали розсекретили і оприлюднили із дозволу слідчих СБУ, щоб показати, хто насправді відповідальний за нагнітання ситуації на сході України»йдеться в коментарі пресслужби СБУ.

У першому епізоді чоловік російською мовою оповідає про фейкові повідомлення про обстріли у селі Веселій Горі та селищі Металіст на Луганщині.

«Брешуть по-чорному, каже чоловік під час аудіозапису. –  Ну от дивися, я вчора був у Веселій Горі – там  абсолютно тихо. Я приїжджаю додому, папік слухає радіо. Луганськ передає: "Обстріляли Веселу Гору". Сьогодні телефоную хлопцям-веселогорівцям: "Що ви? Може, вночі обстріляли? "Та ні, гонево. У нас тихо абсолютно: ні сюди, ні звідси". Потім передають, вночі Металіст обстріляли. Це по радіо. Я телефоную хлопцям-металіщанам, вони мені кажуть: "Ти що, дурненький? Ніхто нас не обстрілював. Коротше, я думаю, все це спецом робиться».

Окрім аудіозапису, на сайті СБУ опублікували тези записаних розмов. Терористи і місцеві мешканці згадують про таке:

Нагадаємо, російські ЗМІ продовжують звинувачувати в обстрілах на Донбасі українських військових. Раніше міністр оборони, командувач ЗСУ заявляли, що Україна не має намірів здійснювати військовий наступ на окуповані частини Донеччини та Луганщини, а натомість планує повернути територію під свій контроль виключно дипломатичним шляхом.

21 лютого російські ЗМІ розповіли про «українську диверсійну групу», яка нібито спробувала перейти кордон з РФ у районі населеного пункту Мітякінська (Ростовська область). Для інсценування бою з групою Росія спалила власну бронетехніку. Після цього пропагандисти показали спалений БТР-70М, якого навіть немає на озброєнні армії України.

Фото: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY