detector.media
22.02.2022 13:01
Нарімана Джеляла залишили під вартою в окупованому Криму до 26 липня
Нарімана Джеляла залишили під вартою в окупованому Криму до 26 липня
Перше засідання по суті справи призначене на 3 березня, 10:00.

Заступника голови Меджлісу, журналіста та активіста Нарімана Джеляла залишили під вартою в окупованому Криму до 26 липня. Про це повідомив у фейсбуці адвокат Микола Полозов.

Відповідне рішення напередодні ухвалив підконтрольний Росії «Верховний суд» окупованого Криму під час попереднього слухання у справі проти Джеляла, а також Асана та Азіза Ахтемових. Термін тримання під вартою продовжено для всіх трьох.

Водночас суд задовольнив клопотання підозрюваних про допуск разом з адвокатами їхніх дружин як захисників.

Перше засідання по суті справи призначене на 3 березня, 10:00. За словами адвоката, засідання проходитиме у відкритому режимі з доставкою підсудних до будівлі суду.

Нагадаємо, 4 вересня 2021 року представники окупаційної влади в Криму провели обшуки і затримали п’ятьох людей, зокрема Нарімана Джеляла, в межах справи про «диверсію на газопроводі» в селі Перевальне.  

6 вересня підконтрольний Кремлю «суд» ухвалив рішення про арешт затриманих. Джелялу за цією справою загрожує до 20 років позбавлення волі. 

Фігурантів справи звинувачують у п. «а», «б» ч. 2 ст. 281 (вчинення диверсії організованою групою, що спричинило заподіяння значної майнової шкоди), ч. 4 ст. 222.1 (незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, скоєні організованою групою), ч. 3 ст. 226.1 КК РФ (незаконний перетин через митний кордон Митного союзу в рамках ЄврАзЕС вибухового пристрою, скоєний організованою групою) КК РФ.

Напередодні затримання 23 серпня Наріман Джелял перебував у Києві на саміті «Кримської платформи». Влада України пов’язує затримання Джеляла, а також інших кримськотатарських активістів із помстою РФ за проведення міжнародного саміту, метою якого є деокупація Криму.

За словами адвоката, Росія тримає Джеляла у найжорсткішій ізоляції від зовнішнього світу.

Фото: qha.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY