detector.media
19.02.2022 09:48
Пушилін та Пасічник оголосили мобілізацію на окупованих територіях — ЗМІ
Пушилін та Пасічник оголосили мобілізацію на окупованих територіях — ЗМІ
Чоловікам заборонили виїзд за межі окупованої частини Луганщини, а в окупованій частині Донеччини — викликали до комісаріату.

Лідери терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник поширили заяви про військову мобілізацію. Про це повідомляє російське агентство «Інтерфакс».

«Постановляю: оголосити на території Луганської народної республіки загальну мобілізацію», — нібито йдеться в тексті указу Пасічника. Згідно указу, заборонено виїзд за межі окупованої частини Луганщини чоловікам у віці від 18 до 55 років. Указ передбачає можливість «вилучення» транспортних засобів та майна для потреб оборони як у підприємств, так і у громадян.

Пушилін зранку 19 лютого у відеозверненні поширив таку заяву: «Закликаю земляків, які перебувають у запасі, прибути до військових комісаріатів. Сьогодні мною підписано указ про загальну мобілізацію».

Нагадаємо, згідно метаданих, 18 лютого Пасічник та Пушилін поширювали відезвернення, що були записані заздалегідь — 16 лютого.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що Україна не ухвалюватиме рішення про звільнення окупованих територій військовим шляхом. А пані віцепрем'єр-міністр  міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук запропонувала мешканцям окупованих на Сході територій переїхати до регіонів України, вільних від російських окупантів.

Фото: сайт «ДНР»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY