detector.media
08.02.2022 10:45
Цимбалюк не знає, чи переслідують його в Росії, оскільки прокуратура не відповідає адвокату
Цимбалюк не знає, чи переслідують його в Росії, оскільки прокуратура не відповідає адвокату
На думку журналіста, його насправді не будуть переслідувати в РФ.

Український журналіст Роман Цимбалюк в інтерв'ю «Українській правді» розповів, що достеменно не знає, чи переслідують його в Росії за нібито порушення місцевого законодавства, оскільки його адвокату не вдалось отримати відповідь від прокурорів.

«24 грудня Микола Полозов, наш відомий українсько-російський адвокат, пішов у прокуратуру ЦАО Москви, і з’ясувалося, що на мене там мали чекати три жінки-прокурори. І жодна з них не прийшла. І, звісно, я засмучений з цього приводу. Адвокат написав запит, щоб зрозуміти, чи є якесь переслідування за російським законом. Наразі відповіді немає», – розповів журналіст.

На його думку, у Росії його насправді не будуть переслідувати, «тому що а) я в Україні, б) вони це зрозуміли. Вони ж цілий місяць хвилювалися, чого я поїхав?».

Цимбалюк наголосив, що повернутися працювати кореспондентом в Росії він готовий тільки за умов гарантій безпеки.

«Я не збираюся грати в ці ігри. Знаєте, скільки я судових засідань відпрацював? Я бачив дуже багато сумних очей тих, хто сидять в російських клітках. Багато людей повернулося, а багато – ні. Ще можна було б сидіти, якщо б віддали комп’ютер і можна було б ютуб вести. А так ні. У мене життя одне», – додав журналіст.

Нагадаємо, Роман Цимбалюк 13 років працював кореспондентом УНІАН у Москві. У грудні 2021 року стало відомо, що в Росії йому інкримінують розпалювання ненависті та ворожнечі. На 24 грудня його викликали на допит, а вже 25-го стало відомо, що Цимбалюк виїхав до України. Свій від'їзд він пояснив загрозою особистій безпеці.

7 лютого Роман Цимбалюк запустив на ютубі Укрінформу авторську програму «По цимбалах».

Фото: facebook.com/RomanTsymbaliuk

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY