detector.media
07.02.2022 10:00
На ютубі «Укрінформу» стартував проєкт «По цимбалах з Романом Цимбалюком»
На ютубі «Укрінформу» стартував проєкт «По цимбалах з Романом Цимбалюком»
«Будемо "давати по губах" тим, хто заслуговуватиме», – кажуть в агентстві.

На ютуб-каналі державного агентства «Укрінформ» 7 лютого стартувала авторська програма «По цимбалах з Романом Цимбалюком». 

Як розповів під час ефіру сам журналіст, він вирішив робити свій проєкт в «Укрінформі» з двох причин. По-перше, агентство має найбільшу закордонну мережу кореспондентів (США, Канада, Бельгія, Польща, Австрія, Туреччина, країни Балтії тощо). По-друге, саме генеральний директор «Укрінформу» Олександр Харченко, за словами Цимбалюка, 20 років тому відкрив йому шлях в журналістику.

«Сподіваюсь, друга спроба буде теж вдалою», – додав Роман Цимбалюк.

Проєкт присвячено українським та міжнародним подіям минулого тижня, які подаються в авторській інтерпретації та крізь призму країн, у яких працюють кореспонденти «Укрінформу»: «Будемо дивитися на світ з висоти київських пагорбів, щоб зрозуміти, що думають про нас сьогодні в різних країнах світу».

У першому випуску Цимбалюк спілкувався з кореспондентом у Нью-Йорку Володимиром Ільченком про засідання Ради Безпеки ООН, якого Росія намагалася уникнути, про нову тактику щодо України в російській дипломатії, про позицію США, Китаю, труднощі перекладу тощо.

«Роман — яскравий представник журналістики, яку можна назвати наступальною. І якщо ми говоримо, що українська дипломатія чи українська інформполітика мають бути проактивними, а не діяти лише "у відповідь на...", це крок в означеному напрямку.

Назвавши проект "По цимбалах", ми спираємось не на пересічне трактування цього вислову в значенні "мені байдуже" чи "моя хата скраю", а на не менш важливу конотацію: "дати комусь по губах за дурний вислів, матюк чи образу". В цьому сенсі і будемо "давати по губах" тим, хто заслуговуватиме: путіним, трампам, шаріям, кивам, медведчукам, лукашенкам, скабєєвим», — прокоментував гендиректор агентства Олександр Харченко.

Нагадаємо, Роман Цимбалюк до грудня 2021 року працював кореспондентом УНІАН у Москві. Наразі журналісту в Росії інкримінують розпалювання ненависті та ворожнечі. На 24 грудня 2021-го його викликали на допит, а вже 25-го стало відомо, що Цимбалюк виїхав до України.

Фото: скрін з трансляції

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY