detector.media
04.02.2022 13:20
Власника видань Kyky та «The Village Білорусь» засудили до трьох років колонії та відпустили з зали суду
Власника видань Kyky та «The Village Білорусь» засудили до трьох років колонії та відпустили з зали суду
Олександр Василевич провів у СІЗО півтора роки, тому вийшов на свободу у зв'язку із закінченням терміну покарання.

Суд Радянського району Мінська засудив бізнесмена Олександра Василевича, власника видань Kyky та «The Village Білорусь», до трьох років колонії суворого режиму. Засідання суду 4 лютого було закритим, пише «Радіо Свобода».

Василевича визнали винним за ч. 2 ст. 243 КК РБ («Ухиляння від сплати податків, зборів»). Його звільнили в залі суду, тому що закінчився термін притягнення до відповідальності: півтора роки бізнесмен провів у СІЗО.

28 липня 2020 року Василевича затримали в будівлі КДБ, де він подавав клопотання про зміну запобіжного заходу кандидату в президенти Білорусі Віктору Бабарику. Тоді Василевича заарештували на 14 діб нібито за участь у несанкціонованому мітингу.

28 серпня 2020 року бізнесмена затримали знову. 4 вересня 2020-го Василевичу висунули звинувачення за фінансовими статтями КК (точний склад та кількість статей не оприлюднювали). 

Весь цей час Василевича утримували у Мінському СІЗО-1. Його визнали «схильним до екстремізму» та поставили на профілактичний облік. 7 вересня 2020 року правозахисники визнали Олександра Василевича політв'язнем.

Фото: officelife.media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY