detector.media
30.01.2022 10:00
У Вашингтоні пройшла акція «Дійте зараз, щоб зупинити війну Путіна в Україні»
У Вашингтоні пройшла акція «Дійте зараз, щоб зупинити війну Путіна в Україні»
Її провели українські організації в США United Help Ukraine, Ukrainian American Veterans, US Ukrainian Activists, а також представники української діаспори.

Сотні небайдужих вийшли у суботу до Білого дому, аби закликати владу США допомогти українцям. Про це повідомляє «Укрінформ».

Зібрання у Вашингтоні ініціювала українська діаспора, а також неурядові організації United Help Ukraine, Ukrainian American Veterans, US Ukrainian Activists.

Головним гаслом акції став заклик не лишатися байдужими до загрозливої ситуації, яку створює Росія, нарощуючи військові сили на українських кордонах. «Дійте зараз, щоб зупинити війну Путіна в Україні», – зазначили організатори на головному транспаранті.

Інші послання до американської влади теж стосувалися Росії. Учасники акції вийшли нагадати, щоб зараз продемонструвати єдність проти російської війни в Україні. Також вони виступили проти агресії Путіна на всьому пострадянському просторі – у Казахстані, Білорусі, Грузії, країнах Балтії та в самій РФ. Учасники  мали на меті закликати Білий дім уже зараз запровадити конкретні санкції, зокрема відключити Росію від системи SWIFT.

«Ми обрали місце для акції поруч із Білим домом, бо хочемо надіслати меседж адміністрації Байдена: ми вдячні за те, що вже робиться, що почали постачати зброю, але Україні потрібно набагато більше допомоги», – повідомила представниця організації United Help Ukraine Ілона Дорфлер.

Окрім представників громад у США, до акції долучилися американці. Останнім часом вони чимало дізналися про ситуацію в Україні із випусків теленовин.

«Ми прийшли до Білого дому, аби показати, що американські громадяни також піклуються про Україну, – сказав один із учасників акції Джордж Барро. – Ми ставимося серйозно до зобов’язань Америки щодо суверенітету й територіальної цілісності України за Будапештським меморандумом, і вважаємо, що адміністрація США має займати потужнішу позицію для протидії агресії РФ проти України».

Акції на підтримку України пройшли і в інших містрах США та Європи.

Нагадаємо, у п'ятницю, 28 січня, президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з іноземними журналістами повідомив, що не вважає рівень ескалації на українських кордонах з боку Росії вищим, ніж він був у першій половині 2021 року. Він закликав журналістів враховувати, що паніка, яку спровокували повідомлення про можливий наступ  росіян на Україну, спричинила збитки для української економіки у 12,5 млрд грн. При цьому президент додав, що не применшує загрозу з боку Росії.

Фото з фейсбук-сторінки United Help Ukraine

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY