detector.media
26.01.2022 11:46
Нацрада скасувала попередження каналу «Еспресо» та «UА: Культура»
Нацрада скасувала попередження каналу «Еспресо» та «UА: Культура»
Регулятор розглянув скасування попередження на прохання компаній.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення скасувала свою санкцію «попередження», яку у 2020 році оголосили ТОВ «Голдберрі» (канал «Еспресо») через недотримання мовлення у дні трауру та пам’яті. Таке рішення регулятор прийняв  26 січня на своєму засіданні.

Попередження канал отримав 26 листопада 2020 року. Після цього Нацрада здійснила низку моніторингів і ознак порушення не зафіксувала. Як розказав член Нацради Максим Онопрієнко, канал надав копії догани, а також наказів щодо інформування редакції про правила мовлення у дні трауру та пам’яті. До суду ліцензіат не звертався.

Нагадаємо, в ефірі «Еспресо» (ТОВ «Голдберрі») не було інформації про День пам’яті жертв депортації українців з Лемківщини (відзначається щороку в другу неділю вересня) протягом доби, хвилини мовчання о 12:00, зображення свічки на екрані.

Також на цьому ж засіданні регулятор скасував попередження акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України», яке компанія отримала 12 листопада 2020 року. Нагадаємо, компанія отримала попередження через відсутність цілодобового мовлення «UА: Культура» та порушення умов ліцензії. Канал зменшив загальний обсяг мовлення, а у певні проміжки часу зовсім не мовив, відповідно, зменшилась частка національного аудіовізуального продукту. Тодішній член правління Суспільного Микола Чернотицький зазначав, що ці порушення пов’язані з неналежним фінансуванням компанії.

Окрім цього регулятор скасував поредження і ТОВ «ТРК «Південна хвиля-ТВ», яке канал отримав у 2019 році через трансляцію логотипу Z Zik та порушення концепції мовлення. Моніторинги у 2019 та 2020 роках зафіксували відсутність порушень.

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY