detector.media
24.01.2022 11:18
Естонія не евакуюватиме посольство в Україні: Залякування – це і є мета Москви
Естонія не евакуюватиме посольство в Україні: Залякування – це і є мета Москви
Європейський Союз також не бачить причин для евакуації сімей дипломатів або співробітників свого представництва з України. Про це 24 січня заявив очільник дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Посол Естонії в Україні Каймо Кууск заявив, що Таллінн не вивозитиме працівників свого посольства в Києві. Про це посол повідомив порталу Delfi 22 січня.

Дипломат заявив, що у Києві немає жодної паніки через можливу атаку Росії.

«Нещодавно прогулювався Майданом і почув там навіть естонську мову. Звичайний вихідний день», – зазначив посол.

Кууск додав, що останні новини все ж таки даються взнаки, але не можна дозволяти себе залякувати: «Це і є мета Москви».

«Якщо в тебе біля кордону більше, ніж 100 000 солдатів, то ти маєш бути готовим до активних військових дій, саме до активних, тому що війна йде вже вісім років... Ми були одні з перших, хто допоміг. У нас немає величезних масштабів, але ми не залишили тих, хто просить допомоги на самоті, це найважливіше», – додав Кууск.

Європейський Союз також не бачить причин для евакуації сімей дипломатів або співробітників свого представництва з України. Про це 24 січня заявив очільник дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

«Ми не плануємо робити те саме, що і США, оскільки ми не бачимо для цього якихось конкретних причин. Доки тривають переговори (з Росією, – ДМ), я не думаю, що ми маємо причини залишати Україну», цитує Борреля «Європейська правда».

24 січня 2022 року Держдепартамент США на тлі повідомлень про можливе вторгнення Росії дав дозвіл на добровільний від’їзд американських держслужбовців з Києва та наказав виїхати членам їхніх родин.  

«Санкціонований від’їзд дає цим працівникам можливість поїхати, якщо вони бажають; їхній виїзд не є обов’язковим. Обов’язковий від’їзд для членів родин вимагає, щоб родини залишили країну. Статус розпорядження про від’їзд з посольства США буде переглянуто не пізніше ніж за 30 днів», – йдеться в повідомленні.

Рішення Держдепу ухвалено в якості перестороги через постійні зусилля Росії з дестабілізації країни та підриву безпеки громадян України й інших осіб, які відвідують Україну або проживають в Україні.

24 січня Велика Британія відкликала частину працівників посольства з Києва, саме ж посольство залишається відкритим. Раніше Лондон на тлі російської ескалації почав поставляти ЗСУ оборонне озброєння – високоточні протитанкові комплекси NLAW.

1 листопада 2021 року видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

4 грудня видання Bild з посиланням на джерела у західних розвідках опублікувало мапу, згідно з якою ймовірний напад Росії на Україну планується в три етапи на початку 2022 року з метою захоплення до двох третин території, включаючи Київ.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія готує масштабну військову операцію проти України на кінець січня – початок лютого 2022 року і може завдати удару одразу з кількох напрямків.

Скріншот відео: UATV Channel/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY