detector.media
20.01.2022 11:34
Байден: Вторгнення в Україну стане для Росії катастрофою, Путін отримає небачені санкції
Байден: Вторгнення в Україну стане для Росії катастрофою, Путін отримає небачені санкції
Джо Байден: Росія зазнає неприємних наслідків – як негайних, так і довгострокових.

Президент США Джо Байден заявив, що широкомасштабне вторгнення в Україну стане для Росії «катастрофою», а російський президент Володимир Путін у цьому разі зазнає санкцій із боку Заходу, «яких він досі не бачив».

Як повідомляє «Радіо Свобода», про це Байден заявив на пресконференції 19 січня.

За словами Байдена, хоч Росія і має значну військову перевагу над Україною, і, ймовірно, зможе здобути військову перемогу, однак при цьому вона сама зазнає неприємних наслідків – як негайних, так і довгострокових.

Байден вважає, що Володимир Путін, найімовірніше, ухвалить рішення про операцію проти України. При цьому президент США сказав, що не вірить у те, що Путін хоче широкомасштабного воєнного конфлікту.

Байден також дав зрозуміти, що рішення Заходу у відповідь залежатимуть від конкретних дій Росії проти України, їхнього масштабу та наслідків. Зокрема, одним із можливих наслідків російського вторгнення стане заборона російським банкам здійснювати операції в доларах.

Говорячи про висловлені недавно вимоги Росії про невступ України до НАТО, Байден заявив, що Україна навряд чи зможе найближчим часом стати членом альянсу, але не через Росію, а тому, що, за словами Байдена, вона поки що до цього не готова.

В 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях, створивши терористичні утворення «ДНР» та «ЛНР». У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

1 листопада 2021 року видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

4 грудня видання Bild з посиланням на джерела у західних розвідках опублікувало мапу, згідно з якою ймовірний напад Росії на Україну планується в три етапи на початку 2022 року з метою захоплення до двох третин території, включаючи Київ.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія готує масштабну військову операцію проти України на кінець січня – початок лютого 2022 року і може завдати удару одразу з кількох напрямків.

У січні 2022 року Велика Британія на тлі російської ескалації почала поставляти ЗСУ оборонне озброєння – високоточні протитанкові комплекси NLAW.

Фото: The White House

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY