detector.media
14.01.2022 22:07
Кібератаку на сайти уряду України здійснили через IT-компанію Kitsoft — ЕП
Кібератаку на сайти уряду України здійснили через IT-компанію Kitsoft — ЕП
До розслідування підключилася Рада нацбезпеки США.

Сайти українського уряду розробляла одна приватна IT-компанія, через яку, найімовірніше, і здійснили централізовану кібератаку, пише «Економічна правда»

Це київська ІТ-компанія Kitsoft (ТОВ «Комп'ютерні інформаційні технології»), що спеціалізується на створенні IT-продуктів для державних органів і бізнесу.

Сценарій нападу на державні інформаційні ресурси нагадує кібератаку 2017 року через ПО «M.E.Doc».

Попередньо відомо, що атаковані державні вебсайти були побудовані на CMS October компанією Kitsoft. Вона також наразі займається розробкою нових та модернізацією наявних компонентів «Дії» на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг.

Тим часом до розслідування щодо кібератаки підключилися американські фахівці під керівництвом Ради нацбезпеки, повідомляє «Голос Америки»

«США та наші союзники й партнери занепокоєні цією кібератакою, президента вже поінформовано. Ми контактуємо з українською стороною та запропонували нашу підтримку під час розслідування Україною наслідків та характеру [кібератаки] та відновлення від інцидентів. Зараз ми не можемо назвати відповідальних», - зазначили представники Білого дому.

В уряді США також повідомили, що готові надати Україні усю необхідну для відновлення допомогу.

Нагадаємо, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки знайшов у атаці «російський слід». Фахівці центру припускають, що дії хакерів пов’язані з нещодавніми переговорами США, НАТО та Росії.

Масштабна атака була організована зловмисниками у ніч на 14 січня. Сайти Міністерства освіти та науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства у справах ветеранів, Міністерства енергетики, Державної служби з надзвичайних ситуацій та «Дії» зазнали хакерської атаки.

На урядових ресурсах було розміщено зображення з текстом українською, російською та ламаною польською мовами.

Фото: сайт каналу 24

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY