detector.media
05.01.2022 09:34
Катерина Лихогляд отримала стипендію імені Вацлава Гавела від «Радіо Свобода»
Катерина Лихогляд отримала стипендію імені Вацлава Гавела від «Радіо Свобода»
Раніше вона працювала в агенції «Слідство.інфо» та на Суспільному.

Журналістка Катерина Лихогляд отримала стипендію імені Вацлава Гавела від «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода».

У журналістиці Катерина Лихогляд працює понад вісім років, здебільшого у розслідуваннях. Вона працювала в агенції «Слідство.інфо» та в Національній суспільній телерадіокомпанії України.

«Здебільшого працюю у форматі документальних фільмів, де є можливість показати масштаб хвороби системи. Є авторкою і співаторкою восьми стрічок-розслідувань, серед яких фільми про політичну корупцію у парламенті і в судах, фільми про тюремні заклади, про місця несвободи, у яких утримують вразливі верстви людей, а також розслідування загибелі відомої української активістки», – розповіла Катерина Лихогляд.

Стипендія імені Вацлава Гавела дає можливість журналістам працювати під керівництвом фахівців «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» у штаб-квартирі в Празі, а також у місцевих бюро.

Раніше в Україні конкурс вигравали Наталія Седлецька (нині редакторка та ведуча програми телевізійних розслідувань «Схеми. Корупція в деталях»), Ольга Мальчевська (екскореспондентка «1+1», тепер журналістка BBC), Сафіє Абляєва (журналістка телеканалу ATR), київська журналістка та письменниця Ярослава Куцай, журналіст та одеський активіст Гліб Жаворонков, кримський журналіст Давид Аксельрод, київський журналіст Артур Корнієнко.

Фото: investigator.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY