detector.media
30.12.2021 13:56
Україні у боротьбі з фейками бракує потужності, системності та лідерства — віцеспікерка
Україні у боротьбі з фейками бракує потужності, системності та лідерства — віцеспікерка
На її думку, влада також недооцінює питання масових комунікацій.

Україні у боротьбі з фейками бракує потужності, системності та лідерства, ввжає віцеспікерка Олена Кондратюк, про що сказала в інтерв'ю «Детектору медіа».

«Ситуація з фейками в Україні взагалі пов’язана з наступом і дискредитацією з боку Росії. Боротьба з фейками — це клондайк для професійно-експертного середовища. Фейки щодо вакцинації не зникають, і це, до речі, один із проявів гібридної війни. У Раді Європи, НАТО разом із країнами ЄС створено центр для протидії дезінформації. І Україна тут може показати, як вона долає ці виклики, представивши дуже хороші кейси.

У нас створені центри при РНБО і Мінкульті. Але мені в цьому процесі бракує потужності, системності, лідерства. Влада, на жаль, не дає цьому ради. Вважаю, має бути більше залучення до цього і парламенту, й експертного середовища. І тут мусить бути хтось — бездоганний авторитет, кому повірять. Для цього й одного центру координації достатньо», — зазначила Олена Кондратюк.

На її думку, влада також недооцінює питання масових комунікацій, зокрема їй бракує «вчасної, вдалої, масованої, експертної комунікації».

Фото: Максим Поліщук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY