detector.media
28.12.2021 09:17
Усі докази у справі Джеляла нематеріальні та є словами засекречених свідків – адвокат
Усі докази у справі Джеляла нематеріальні та є словами засекречених свідків – адвокат
Жодних інших доказів його провини слідство так і не надало, заявив захисник.

Усі докази у справі заступника голови Меджлісу, журналіста та активіста Нарімана Джеляла нематеріальні та є словами засекречених свідків. Про це його адвокат Микола Полозов повідомив у фейсбуці. В окупованому Криму Джеляла звинувачують у диверсії на газогоні та контрабанді вибухівки, йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

«Про якість попереднього розслідування можна сказати як про небіжчика. І це не добре, а зовсім ніяк. Щодо звинувачення Нарімана, то всі докази, які слідство змогло знайти та закріпити у матеріалах справи, не матеріальні та не об'єктивні, а просто слова невідомих нікому осіб – засекречених свідків (класика жанру), яких аж троє. Жодних інших доказів його провини слідство так і не надало», – зазначив адвокат.

Полозов додав, що захист заявив клопотання про припинення справи та інші, але малоймовірно, що слідство захоче їх задовольнити.

Нагадаємо, 4 вересня 2021 року представники окупаційної влади в Криму провели обшуки і затримали п’ятьох людей, зокрема Нарімана Джеляла в межах справи про «диверсію на газопроводі» в селі Перевальне.  

6 вересня підконтрольний Кремлю «суд» ухвалив рішення про арешт затриманих. Джелялу за цією справою загрожує до 20 років позбавлення волі. 

Фігурантів справи звинувачують у п. «а», «б» ч. 2 ст. 281 (вчинення диверсії організованою групою, що спричинило заподіяння значної майнової шкоди), ч. 4 ст. 222.1 (незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, скоєні організованою групою), ч. 3 ст. 226.1 КК РФ (незаконний перетин через митний кордон Митного союзу в рамках ЄврАзЕС вибухового пристрою, скоєний організованою групою) КК РФ.

Напередодні затримання 23 серпня Наріман Джелял перебував у Києві на саміті «Кримської платформи». Влада України пов’язує затримання Джеляла, а також інших кримськотатарських активістів із помстою РФ за проведення міжнародного саміту, метою якого є деокупація Криму.

В окупованому Криму Наріман Джелял пробуде в СІЗО щонайменше до 23 лютого 2022 року.

Фото: Кримська Солідарність

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY